BD
BA
puseeeeeeeeek...

Purica s mlincima

19. června 2009 v 19:35 | Euridika |  J í d l o
Mislim že tenhle článek nejvíc bude zajímat ženy ale možná že se i mýlim. Jde totiž o to že chci psát o vaření tj. napsat jeden recept po kterém je poznat celé Chorvatsko tak jak Česká republika když nĕkdo vzpomene vepřo-knedlo-zelo.


To jídlo mi mooooooc chutná a jmenuje se "purica s mlincima". Ale než ho napíšu musím připomenout že se chorvatská jídla hodnĕ nerozlišiji od českých, zvlášť na severu (ve Slavoniji).

Purica = krůta, mlinci = příloha (nevím jak bych to správnĕ převedla).
Krůtu normalnĕ upečete v troubĕ buď celou a nebo po kouskách. Můžete místo krůty upéct vepřové maso, kuře, husu nebo kachnu.

Mlince budete muset udĕlat sami i když se tady v Chorvatsku můžou koupit v obchodĕ tak jak knedlíky u nás.

Za mlince potřebujete: ½ kg polohrubé mouky, jedno celé vejce, špetku soli, teplé vody po potřeby.

Všechno dobře smícháte a udĕláte tĕsto tak jak na chleba. Potom vyválite kousky tĕsta tak jak placky (ale vĕtší) a dáte je péct zase stejnĕ jak placky, můžete i v troubĕ. Potom jich nalámete na menší kousky a zalijete vřelou slanou vodou.
Když budou mĕkký (to netrvá dlouho) vycedít a smíchát do šťávy z pečeného masa. Mužete je dát ještĕ chvilku zapéct dohromady s masem ale i nemusíte.

Dobrou chuť!

Ahojka...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Moře lásky Moře lásky | Web | 19. června 2009 v 19:59 | Reagovat

Lásko má
Jak jenom chutnají na jazyku.
Netrpĕlivĕ čekam abys to co nejdřív zase uvařila.
Líbám tĕ štĕstíčko moje

2 Marie Marie | Web | 19. června 2009 v 21:01 | Reagovat

Dobrý večer Euridiko, přišla jsem na malou návštěvu :o)

Děkuji za tento recept, určitě ho vyzkouším hned jak budu mít chvilku :)Určitě je to veliká dobrota, mám ráda, když mohu ochutnat jiné kuchyně.

Zatím jsem nestihla, podívat se na obrázky, které kreslíš, moc ráda se podívám ještě napíšu :)

Přeji krásný večer ... Marie
♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡
┊  ┊  ┊  
┊  ┊  ♥
┊  ♥

3 Euridika Euridika | Web | 19. června 2009 v 21:32 | Reagovat

[1]: I ja bych si to dala ale ted jak je horko neni to moc moudry.
Musime čekat až bude chladneji hahaha.

Pusa na kridylka...

4 Euridika Euridika | Web | 19. června 2009 v 21:35 | Reagovat

[2]: Dekuji za krasnou navštevu, Marie.
Vždycky su rada když mne navštiviš.
Ver mi na slovo že je toto chorvatsky jidlo moooooooc chutny.
Svoje obrazky jsem ješte nezverejnila ali mela bych.

Ahojka....

5 Eva* Eva* | Web | 19. června 2009 v 21:35 | Reagovat

Ahoj Euridiko, tak já si myslím, že tenhle recept bude zajímat i mužský. Třeba Slávek rád a dobře vaří.
Chtěla bych to taky vyzkoušet, jen nevím, jestli ty mlince svedu, udělala bych to ale s kuřetem.
Přeju krásný zbytek večera

6 Euridika Euridika | Web | 19. června 2009 v 21:38 | Reagovat

[5]: Ahoj Evičko. Určite svladneš ty mlince vubec to neni težky.
S kuratkem to bude taky vyborny.
Jestli potrebuješ ješte nejake rady jenom mi napiš rada ti odpovim.

Ahojka...

7 gali gali | E-mail | Web | 20. června 2009 v 6:24 | Reagovat

samo da te pusnem da znaš da sam tu ali se osjećam nekako "na hero".znam da je ovo veliki pothvat, razumijem sve moja velika ambasadorice ljepote,nije da nisam razumna,jesam,ali mi nedostaješ...eto, jednostavno to je, pa me sad ubij

8 kizzy kizzy | Web | 20. června 2009 v 7:42 | Reagovat

To opravdu moc chutná !
Pozdravují………..;o)

9 Zoki Zoki | E-mail | Web | 20. června 2009 v 11:07 | Reagovat

Bravo za recept:-)))
Ugodan tebi i dragom želim iz kišne Pule:-)))

10 Zoki Zoki | E-mail | Web | 20. června 2009 v 11:08 | Reagovat

ajme..zaboravio napisati"dan"..hahahaa

11 Euridika Euridika | Web | 20. června 2009 v 11:31 | Reagovat

[7]: Draha moje morska panno neboj se ja nikdy nenecham chorvatsky blog, vždycky tam budu a tebe nemužu ani nechcu zapomenout.
Pusinka i ahoj...

12 Euridika Euridika | Web | 20. června 2009 v 11:32 | Reagovat

[8]: Chutna, souhlasim. Musim te pochvalit jak umiš krasne česky.

Ahojka...

13 Euridika Euridika | Web | 20. června 2009 v 11:34 | Reagovat

[10]: Dobry den i tobe, Zoki. Kod nas isto pada kiša a sretna sam zbog toga jer ne volim vrućine.

Ahojka...

14 F.Ferda F.Ferda | 20. června 2009 v 14:41 | Reagovat

Zdravím Tě doma Ferda

15 Euridika Euridika | Web | 20. června 2009 v 14:54 | Reagovat

[14]: Dekuji i ja tebe zdravim.
Ahojka...

16 F.Ferda F.Ferda | 20. června 2009 v 14:58 | Reagovat

Ty jsi dobrá, vrátíš se z cest a mně doma sedícímu závidíš.Ty fotky jsou většinou archivní, letos jsem ještě pořádně nevyrazil, ahoj Ferda.

17 Euridika Euridika | Web | 20. června 2009 v 15:06 | Reagovat

[16]: Nezlob se ale ješte ted se smeju tvimu komentari hahahaha, jenom musim dat pozor na klavesnici už je moc mokra, hahaha.
Vyraziš už, neboj a potom zas budou krasny fotky...

18 Valach Valach | Web | 20. června 2009 v 16:03 | Reagovat

"Mlinci" (nebo "mlince"?) by se daly přeložit jako těstoviny, nudle. Ale "co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně". Není to důležité.

19 Euridika Euridika | Web | 20. června 2009 v 16:43 | Reagovat

[18]: Ne, špatne sem se vyjadrila. Vim že nezaleži na koncovce ale nevim jak bych to prevedla smislovne, protože v Česke republice nejsou mlinci.

Ahojka...

20 Romi Romi | Web | 20. června 2009 v 18:52 | Reagovat

TO ZNÍ A VYPADÁ DOBŘE:)

21 Euridika Euridika | Web | 20. června 2009 v 19:20 | Reagovat

[20]: To je opravdu tak...Mnaaaaaaaaaam

22 Jitka Jitka | Web | 20. června 2009 v 21:24 | Reagovat

Taky ráda zkouším nové recepty a tohle nevypadá nijak složitě a přitom velmi lákavě.

23 Euridika Euridika | Web | 20. června 2009 v 22:10 | Reagovat

[22]: Jituško vubec to neni komplikovany a moc je to dobry a chutny.
Ahojka...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.